Linnean konfirmaatio hyytävässä kesäsäässä 6.6.2009
Meidän perhettä odottaa konfirmaation alkua kylmässä kirkossa. Sää on viimepäivinä ollut kylmintä 60-vuoteen pääkaupunkiseudulla. Nyt oli lämmintä peräti viisi tai kuusi astetta.

Rippikoululaiset osaavat tulomarssin. Rivakasti melkein juoksujalkaa on leiriläisillä kiire konfirmoitaviksi.

Jari pappi oli rippipappi. Nuoret pitivät kovasti Jarista.


Rippilaulu kajahti 50 rippilapsen suusta reippaasti.

Todistusten jako suoritettiin ulkona. Tällä kertaa miehet olivat onnellisempia. Puku suojaa kylmältä huomattavasti paremmin kuin leidien juhla-asut. Rippilapset palelivat tasaisesti.

Puheita ei pidetty, nopeasti todistukset jaettiin. Tuskin koskaan on rippileiri loppunut näin äkisti. Heti kun todistukset oli jaettu, sade piiskasi kirkkomaata. Edes kukkia eivät kaikki ehtineet saada. Poikkeuksellisen monessa autossa oli kukkien luovustus käynnissä.

Lapset ehtivät nopeajalkaisina antamaan Linnealle kukat ja kuvakin saatiin napattua sateen alkaessa.

Pieni juhlahetki kotona. Viola muiden mukana käyttäytyi kirkossa hienosti, kotona osasi ottaa jo rennosti, pienistä kielloista huolimatta.

Ruusujen aika. Ihminen ikääntyessään aina hieman viisastuu. Älysin ensimmäistä kertaa kysyä rippilapselta kukkatoivetta. Sopivien löytämiseksi jouduinkin kiertämään muutaman kukkakaupan, ennekuin oikea väri ja malli löytyi.


Tästä alkaa käsittääkseni nuoren vastuullinen tie kohti aikuisuutta. Entistä enemmän nuori ottaa vastuuta omasta elämästä.

 

Sivun alkuun

 

|
©2019 Kulkurin kujeet