Herraseurassa Italiassa 16-26.2.2012

Laajempi matkakertomus nettilehdessä.

 

Aammulla 16 päivä lensimme SAS:n lennolla Kööpenhaminan kautta Milanon Malpensaan. Pienien kommellusten jälkeen pääsimme matkaan. Jouduimme vaihtamaan vuokra-autoa vian vuoksi heti  matkamme alussa. Ensimmäisten kahvien jälkeen ajoimme Montagnanaan, joka on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista muurikaupungeista. Turisteja on vähän tähän aikaan vuodesta. Emme saaneet kunnon ruokaa muurien sisäpuolelta. Tyydyimme maukkaisiin pikapitsoihin.

 

 

Venetsian perinteisille karnevaaleille mielemme teki. En ole koskaan käynyt Italian karnevaaleissa missään. Niinpä tämä kokemus oli hieno. Helmikuu ei muuten ole paras mahdollinen lomakuukausi. Edellisellä viikolla oli kanaalit vielä jäässä. Talvi on ollut poikkeuksellisen ankara ympäri Eurooppaa.

 


Seurasimme sivusta hautajaisia. Siunaustilaisuudn jälkeen arkku tuotiin kirkosta vaunuilla. Veneen hydrauliikka siirsi arkun veneeseen ja matka hautassaarta kohti alkoi. Veneeseen tulivat pappi ja lähiomaiset.

 

Venetsian kaupoissa on paljon myytävänä erilaisia asioita, paljon on taidetta. Tämä sympaattinen näyteikkuna toimii hyvin. Miten yksittäiset taulut sitten kotona.

 

Buranon saaren rakennuskanta on matalaa ja värikästä. Kertakaikkisen viehättävä laguunisaari kauempana. Burano oli aikoinaan tunnettu pikkuleivistään ja pitseistään.

 

Tarun mukaan tämä Torcellon saaressa oleva kivituoli oli hunni Attilan istuin. Siitä ei tiedetä enempää. Se tiedetään, Ernest Hemingway on istunut tässä. Hän kirjoitti aikanaan Torcellon saarella paljon. Nykyisin Torcello on lähes autio. 23 asukasta asuu nykyisin täällä. Saari on Buranon vieressä. 

 

Matkalaiset Pyhän Markuksen torilla nuutuneina, karnevaalihumu on ainakin kovaäänistä.

 

Venetsian karnevaaleissa voi löytää myös hiljaista ja kaunista musiikkia. Luutunsoittaja renesanssimusiikin parissa viihdytti meitä.

 

Maailman ensimmäinen Ghetto. Venetsian Ghetto sai nimensä aikoinaan samalla paikalla olleesta metallivalimosta geto. Natsisaksa otti myös saman nimen käyttöönsä tehdessään juutalaisille gettoja ympäri Eurooppaa.

 

Ghettossa oli myös holokaustin muistomerkki toisesta maailmansodasta.

 

 

Ponte della Maddalena hieman koilliseen Luccan kaupungista. Tarun mukaan paholainen rakensi sillan. Kyläläiset ja paholainen tekivät sopimuksen, paholainen rakentaa sillan, jos saa ensimmäisen ylittäjän sielun itselleen. Sillan valmituttua juonikkaat kyläläiset lähettivät ensimmäisenä siltaa ylittämään koiran.

 

Ponte Vecchio ja Arnojoki Firenzessä, näistä Firenze muistetaan, unohtamatta tuomiokirkkoa, taidegallerioita ja viimeinen ehtoollinen taideteosta.

 

Portovenere on kaunis kalastajakylä. Ihastuttavat talot kapeine asuntoineen. Kallioniemekkeellä oleva kirkko.

 


Portofinon luonnonsatama on ihanteellinen paikka kalastajakylälle. Sen kaunis arkkitehtuuri on syntynyt tarpeesta. Nykyisin Portofino on rikkaiden lomanvietto paikka. Ulkomaalaiset omistavat paljon asuntoja täältä.

 

Torinon oma kahviherkku bicerin. Suklaata, espressokahvia, höyrystettyä maitoa ja kermavaahtoa. Ehdoton kahvijuoma Torinon kävijälle.

 

Aglien linna kuului Savoijin hallitsijasuvulle. Linnoja on Torinossa ja ympäsristössä paljon. Yhdessä nämä Savoijin hallisijasuvun linnat ja huvilat muodostavat Unescon maailmanperintökohteen.

 

 

Milanon goottityylinen kirkko höystettynä barokilla on Euroopan kolmanneksi suurin kirkko. Kirkossa on paljon katsottavaa ja ihmeteltävää. Kirkossa sanotaan perimätiedon mukaan olevan yksi naula Jeesuksen ristinpuusta.

 

Milanon kirkon katolla käynti on hieno kokemus. Kirkon katolta avautuu upea näköala kaupunkiin ja aina Alpeille asti.

 

Matkan lopuksi kävimme Como järvellä. Unelmien kylä San Siron Rezzonico.

 

Sivun alkuun

 

|
©2019 Kulkurin kujeet