2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
Sitoutumaton
17.10.2015 21:26 | Markus

Olen yrittänyt oppia sitoutumattomuutta, lähinnä poliittista. Perheeseen sitoutumista olen puolestaan yrittänyt lujittaa, olen hieman ehkä oppinut lisää aiheesta.

Vanhasen hallituksen jälkeen heräsi ajatus poliittisesta sitoutumattomuudesta, innokkaana politiikan seuraajana minua alkoi enenevissä määrin häiritä politiikan peli, epärehellisyys, vastoin parempaa tietoa puhuminen, usein tarkoituksella. Uskon edelleen mukana olevan pyyteettömästi asialla olevia.

Sitoutumattomuutta on opeteltava, se ei tapahdu sormia napsauttamalla. Vuosikymmeniä poliittisesti sitoutuneena, politiikkaa innokkaasti seuranneena, ajatuksia ei ole suinkaan helppo vapauttaa aidosti sitoutumattomaksi. Ehkei se ole mahdollistakaan, omat arvot, ihanteet vaikuttavat taustalla joka tapauksessa, johonkin suuntaan sitä on kumminkin kallellaan.

Olen huomannut sellaisia muutoksia, voin hyvillä mielin kannattaa ajatusta, jos se on mielekäs, oli se sitten vasemmiston tai oikeiston esittämä. Samalla voin hyvillä mielin paremmin arvostaa pääministeriä ja muita ministereitä puoluekannasta riippumatta. Voin miettiä heidän sanomaansa miettimättä sanojan puoluekantaa. Voin hyvillä mielin antaa tunnustustusta mielessäni hyville ajatuksille. Voin ilmoittaa julkisesti, Paavo Lipponen kuului maamme parhaimpiin pääministerinä ollessaan.

Voin myös todeta, media ja kansalaiset ovat kohtuuttomia pääministeriä kohtaan, tällä hetkellä Sipilää kohtaan. Vaatimukset ovat pääministeriä kohtaan nousseet sellaiselle tasolle, ettei niitä pysty täyttämään varmaan kukaan. Jotkut toimittajat tuntuvat olevan tiedoissaan ja taidoissaan ylivertaisia, vaikka eivät ole itse päässeet läpi eduskuntaan yrityksistä huolimatta.

Sitoutumattomuutta opetellessani, olen havainnut olevani hieman armollisempi eriäviä näkemyksiä kohtaan, toisaalta olen havainnut pistäväni radion nopeasti kiinni kuullessani poliittista sanomaa, väittelyä, vähättelyä, pelin politiikkaa. Lehdestä ja netistä on mukavampi lukea suodatettuna, mitä kukin on sanonut, toisaalta siinä näkyy toimittajan sitoutuneisuus ja näkökulma.

Havaintoni poliittisesta sitoutumattomuudesta, ei aivan helppo ja yksinkertainen asia.


 - Markus
|Kommentti

                       
Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Yksityinen 
Roskapostisuojaus: Paljonko on kuusi plus kuusi?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Ei kommentteja
©2019 Kulkurin kujeet