2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
Taasen on sen aika
06.10.2015 21:09 | Markus

Syksy saa ja jälleen on aika lämmityksen. Puulämmityksen. Neljällä uunilla talven kimppuun. Tytöt lämmittävät itse yhtä uunia, olemme yhdessä käyneet vuosia läpi uunilämmityksen saloja. Jokainen uuni on yksilö, jokaisen uunin hormi on omanlaisensa. Yhdet kovat savut tulivat sisälle, kun eivät muistaneet hormin ilmalukkoa rikkoa alakautta pienellä tulella.

Uuni on kuin höyryveturi, veturimiehet sanovat jokaisella veturilla olevan omintakeisensa sielu. Näin pitkälle en asiaa vertaisi, silti niin veturi kuin uunikin on kuin elävä olento, joka pitää tuntea, jotta se toimii ja siitä saa maksimaalisen lämmön talteen.

Yhdessä olemme saaneet kerättyä yli kymmenen kuutiota puuta, joka on kolmen-neljän talvikuukauden tarve, lisää vielä tarvitaan.

Olemme Kirstin kanssa jatkaneet kaupunki- ja luontokävelyretkiä. Vaikuttavan paljon uutta löytyy jatkuvasti jo ennestään tutuista seuduista. Viime sunnuntaina kävelimme kilometritolkulla Kalliota ristiin rastiin, etsimme Kallion ydintä, keskeisintä Kalliota. Kalliossa on vahva työväenliikkeen perintö, se ei juuri enää tunnu ja näy. Käydessämme Hakaniemen puolella, torilla käveli vastaan Eero Heinäluoma, pian tarjottiin Eespäin lehteä, työväen henki on mukana. Kallion tunnelma on mielenkiintoinen, kokonaisvaikutelma on hyvä.

Sunnuntaisin taitavat hyvät kahvilat olla kaikki kiinni. Tietämämme paikat olivat kaikki kiinni ja kaljapaikkaan ei ole houkutusta mennä kahville. Ostimme viinerit torilta, kahvimukit R-kioskilta ja nautimme kahvit autossa Linnanmäen parkkipaikalla. Hyville kahviloille on tilausta myös sunnuntaisin.


 - Markus
|Kommentti

                       
Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Yksityinen 
Roskapostisuojaus: Paljonko on kuusi miinus viisi?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Ei kommentteja
©2019 Kulkurin kujeet